CV van Dr. B. Verwey

Bas Verwey (1949) studeerde geneeskunde in Amsterdam en specialiseerde zich tot psychiater in Leiden. Hij was van 1 oktober 1983 tot 1 oktober 2013 als psychiater werkzaam op de afdeling psychiatrie van het Ziekenhuis Rijnstate te Arnhem, waar hij in 1996 de medisch-psychiatrische unit oprichtte. In 1994 richtte hij de Werkgroep ECT Nederland (WEN) op waar hij nog coördinator van is. Ook nam hij het initiatief de Nederlandse Werkgroep ter bevordering van de ontwikkeling van Medisch Psychiatrische Units in het leven te roepen.

Op 1 februari 2007 promoveerde hij in Leiden op onderzoek naar de opvang van suïcidepogers in het algemeen ziekenhuis. Hij was lid van de Richtlijncommissie Elektroconvulsietherapie van de NVvP (2010), tevens van de Richtlijncommissie Diagnostiek en Behandeling van Suïcidaal Gedrag (2012).

Hij is Lid van Verdienste van de NVvP en na jaren voorzitter te zijn geweest van de Sectie Consultatieve en Ziekenhuispsychiatrie is hij sinds 2012 weer lid van het bestuur van de gelijknamige Afdeling. 

Categorieën:

Behandeling

Biologische behandelingen

Deelgebieden

Ziekenhuispsychiatrie