Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Slaapcentrum

Heeft u 3 maanden of langer last van problemen met slapen? Wordt u minimaal 3 keer per week niet fit wakker? En heeft u daar overdag last van? Dan spreken we van een slaapstoornis. Hiervoor kunt u bij het Slaapcentrum terecht. Slaapproblemen worden hier onderzocht en behandeld.

Problemen met slapen
Als er door slecht slapen lichamelijke of geestelijke problemen ontstaan, verwijst uw huisarts u door naar het Slaapcentrum. Ons behandelteam onderzoekt uw slaapprobleem. We passen de behandeling goed aan op uw situatie. 

Problemen met ademhaling tijdens uw slaap
Heeft u problemen met uw ademhaling tijdens uw slaap? Ook daarvoor kunt u terecht bij ons Slaapcentrum. Wij helpen ook veel patiënten met het Centraal Slaap Apneu Syndroom (CSAS). Dat betekent dat de ademhaling tijdens het slapen af en toe stopt doordat er geen ademprikkel afgegeven wordt. Voor de behandeling van deze aandoening hebben wij speciale apparatuur, zogenaamde ASV-apparatuur (Adapted Servo Ventilation).

De juiste zorg voor u

U wordt in het Slaapcentrum begeleid door een longarts, een neuroloog en/of een kno-arts. Soms vragen we ook hulp aan andere medisch specialisten voor uw behandeling. Bijvoorbeeld van een kaakchirurg, een psychiater of een tandarts. Daarnaast hebben we Physician Assistants van de afdeling Longgeneeskunde en OSAS (Obstructief Slaap Apneu Stoornis)-verpleegkundigen in ons team. De OSAS-verpleegkundige is een verpleegkundige die gespecialiseerd is in de behandeling en begeleiding van OSAS en CSAS. Bij deze stoornis ontspannen uw spieren zich zo erg in uw slaap dat de ademhaling wordt gestopt door de tong en zachte delen in uw keel.

Weten of u slaapapneu heeft?

Overgewicht en diabetes komt vaak voor in combinatie met slaapapneu (pauzes in het ademen tijdens uw slaap). Denkt u dat u slaapapneu heeft? Neem dan contact op met uw huisarts.

Man ligt in bed en kijkt naar een tablet

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 50 53
Topzorg

Label