CV van Drs. Walter J. Broekema

115

Walter Broekema (1953) is ziekenhuisapotheker NP en voormalig hoofd Ziekenhuisfarmacie bij GGz Centraal te Amersfoort. Hij was tevens farmaceutisch verantwoordelijk voor een aantal andere GGZ-instellingen in Midden-Nederland.
Hij studeerde af als apotheker in 1979 en behaalde zijn specialisatie ‘ziekenhuisapotheker' in 1991. Hij werkte eerder aan de universiteit en in een officine apotheek.

Walter Broekema was secretaris van de Geneesmiddelencommissie, lid van de Vakgroep Biologische Psychiatrie en lid van de Vakgroep Medici. Hij was voorzitter van de Special Interest Group (SIG) Farmacie en Psychiatrie van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers / Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (NVZA/KNMP), lid van de stuurgroep Netwerk Geneesmiddelencommissies en ex-voorzitter van de European Pharmacists for Psychiatry and Neurology (EPPN).

Hij pionierde op zijn vakgebied met onder andere de ATC-distributierobot (GDS) in Europa en een audiovisueel kwaliteitshandboek.

Hij levert bijdragen aan congressen en nascholingen van onder andere de United Kingdom Psychiatric Pharmacy Group (UKPPG), European Pharmacists for Psychiatry and Neurology (EPPN), European Association of Hospital Pharmacists (EAHP), European College of neuropsychopharmacology (ECNP), de Fédération International Pharmaceutique (FIP), Nederlandse Vereniging van Psychiatrie, PUOZ, Regionale Nascholing Psychofarmacotherapie (RNP) en PAO. Hij is lid van de Wetenschappelijke Adviesraad van het Geneesmiddelenbulletin.

Walter Broekema publiceert in tijdschriften op zijn vakgebied.

Conflict of interest
Geen.

 

Categorieën:

Behandeling

Farmacotherapie

Switchtabellen